Ingenting gjør seg sjøl, heller ikke emballering og pakking av gigseat. Produktet er enkelt, men mange operasjoner må til før produktet havner i butikken.

Å bidra til å få folk i arbeid er viktig

Gigtrigger AS vil skape gode øyeblikk – gode gigs, men vi vil også bidra til arbeidsplasser! Gigseat blir produsert i Nordland fylke og nå har vi inngått avtale med Bodø Industri om pakking av varer. Bodø Industri har som mål å skape arbeidstakere, blant annet igjennom variert og relevant arbeidstrening, sier Alf-Helge Røst Olsen. Han er arbeidsleder for gjengen som har pakka gigseat for salg til Coop-butikker over hele Nordland de siste ukene.

Alle kan jobbe litt

– Alle kan havne utenfor arbeidslivet i en periode av livet. Årsakene er ofte sammensatte, men vi erfarer at de aller fleste som kommer til oss virkelig ønsker å stå i jobb! Ikke alle kan jobbe fulltid, men alle kan jobbe litt. Sebastian er en av de som setter pris på dette tilbudet.

 

For meg er det viktig å ha en arbeidsplass og et fellesskap der jeg kan være til nytte – alle i gjengen har stått på og vi gleder oss til å spre gigseats utover Nordland!

Sebastian

I arbeidstrening, Bodø Industri

Lærerikt samarbeid

For en gründerbedrift som Gigtrigger er arbeidstilbudet fra Bodø Industri midt i blinken. I løpet av få uker skulle plutselig tusenvis av gigseats klargjøres for leveranse i butikk, en leveranse som foreløpig ikke er hverdagskost. Hos Bodø Industri kan små selskaper ’øve’ på rutiner og arbeidsoppgaver som krever mange i arbeid over en kortere periode.

– Dette samarbeidet har vært svært lærerikt, sier Marianne Texmo. Inntil nå har jeg gjort alle arbeidsoppgavene sjøl, men det kunne ikke fortsette i lengden. Samtidig er det for tidlig å bygge opp en fulltids distribusjonsavdeling. Jobben som Nærmiljøtjenesten hos Bodø Industri gjør for Gigtrigger gir meg erfaring om ressursbruk og praktiske rutiner, og i tillegg får jeg øvd meg som arbeidsleder.

Teamleder

Alexandra har fått øve seg og fungert godt som uformell teamleder for arbeidslaget som har jobba med gigseat. Jeg er over middels nøyaktig og hater slurv og rot! Jeg vet at gutta kan bli lei av rettelsene mine, men noen må passe på at det ikke skjer feil og da får de tåle at jeg maser litt, sier hun.

Aleksandra sørger for at alt går som det skal når Bodø Industri pakker gigseats for levering til butikker over hele landet

Aleksandra sørger for at alt går som det skal når gigseats pakkes for levering til butikker over hele landet

Hilsen fra Bodø Industri

Eskene som er pakket av gjengen hos Bodø Industri har en etikett med en hilsen “Takk for at du er med på å skape arbeidstakere”.

En viktig jobb

Marianne er enig – Det virker kanskje enkelt å pakke varer, men det er sannelig utfordrende å gjøre alt presist og nøyaktig. Hvis kundene opplever små variasjoner i emballeringen håper jeg de sender en tanke til mennesket som gjorde jobben – en personlig hilsen fra noen som ønsker å stå i jobb ☺