Plast er blitt vår tids største syndebukk. Men kan et plastprodukt være bærekraftig for miljøet?

Ja sier vi, for Gigseat er bærekraftig i ordets videste forstand – bare se på filmen under! Gigseat består av 100% gjenvinnbare materialer, det blir produsert i Norge og vi bruker lokale leverandører, både når det gjelder markedsmateriell, emballasje, pakking og frakt.

Dette er ikke tilfeldig: Gigseat skal være et bærekraftig plastprodukt i alle betydninger av ordet. Materialkvaliteten er solid og bærekraften er ment helt bokstavelig. Alle materialer kan gjenvinnes og bli til nye produkter. Fargestoffene er UV-beskyttet for lang varighet og vi betaler for emballasjen via Grønt Punkt. Kort avstand fra produsent til sluttbruker minimerer miljøutslippene.

Vi står gjerne først i køen når plastsøppelet fra havet tas hånd om!

Marianne Texmo

Gründer og daglig leder, Gigtrigger AS

Vi er selvsagt enig – plast har ingenting i havet å gjøre!

Men ensidig fordømming av all plast løser verken miljøproblemene i havet eller behovet for bærekraftige produkter. Vi må gjenvinne det plastsøppelet som allerede finnes, og vi må erkjenne at mange plastmaterialer har kvaliteter som ikke kan erstattes av organiske materialer eller mineraler, ikke minst av hensyn til miljøet.

100 % resirkulerbart og slitesterkt material er bærekraftig

Vi har valgt å bruke Polypropylene (PP) i selve setet og DuPont Hytrel i det såkalte plekteret. PP er et materiale som har lav egenvekt kombinert med ekstremt god bæreevne og fleksibilitet. Gigseat tåler røff og gjentatt bruk over tid. Vi har valgt plast av høy kvalitet. Billig plast har derimot lett for å knekke ved hard belastning, bli sprø i varme og lett knekke i kulde. Gigseat tåler imidlertid solstek og bruk ned mot 20 kuldegrader! Plekteret skal hindre deg i å gli samtidig som det skal tåle å flyttes et utall ganger når man endrer sittestilling. Derfor har vi valgt et svært slitesterkt materiale som kan bendes og bøyes tilnærmet uendelig uten å ta skade.

Så neste gang du nyter utendørskonserten på ditt gigseat skal du være trygg på at vi har miljøet i tankene. Bruk setet igjen og igjen. Og igjen!

TIPS

Du kan glatte ut riper på ditt gigseat ved bruk av varmepistol eller annen moderat varme!