Spørsmål

gigseat ønsker å svare på alle spørsmålene dine. finner du ikke det i vår faq? send oss en beskjed, så vi svarer deg!

Hvor my koster gigseat?

Veiledende utsalgspris er 599,- kroner (oppdatert 1. mai, 2017). I nettbutikken prøver vi til enhver tid å ha alle lagerførte farger. Du får også kjøpt gigseat hos utvalgte forhandlere.

Hvilke farger kan jeg velge mellom?

Vi har ni lagerførte farger. Se vår nettbutikk for flere detaljer.

Hvor får jeg kjøpt gigseat?

se vår nettbutikk eller oppsøk et av våre utsalgssteder! Ingen i nærheten? Ta gjerne kontakt med oss for tips om nye utsalgssteder!

Hvordan flytter jeg plekteret til motsatt side?
Hva er gigseat laget av?

Gigseat er laget av høykvalitets plastmaterialer. Selve setet er laget av termoplast polypropylene (pp), et materiale som brukes i alt fra stoler til rørsystemer til emballasje rundt matvarer. Polypropyléne kjennetegnes ved sin styrke kombinert med ekstrem fleksibilitet/bøyelighet, noe som igjen gjør at gigseat føles mykt å sitte på samtidig som det vil tåle høy belastning uten å knekke. I tillegg til å være 100% resirkulerbart, kan PP faktisk reproduseres mange ganger uten å tape verken styrke eller elastisitet. Fargene tåler å bli utsatt for konstant sollys i flere år uten å blekne. Termoplasten gjør at setet tåler vinterbruk ned mot 20 minusgrader uten å knekke.

Det såkalte plekteret utgjør en essensiell del av gigseat. plekteret gir friksjon mot underlaget og hindrer at du glir, enten underlaget er snø, vått gress eller stein. Dette fordrer at materialet må være både smidig og robust i om at det også skal kunne flyttes fra side til side alet etter helningsgrad. Vi bruker DuPont® Hytrel, et materiale kjent for sin smidighet og holdbarhet. materialet er for øvrig godkjent for bruk i matvarebransjen. Du vil ikke klare å knekke plekteret samme hvor mange ganger du bøyer det. Akkurat som setet er også DuPont® Hytrel 100% resirkulerbart. Mange ganger.

Gigseat er ment for langvarig bruk. Når tida er moden for å kaste produktet bør det leveres til nærmeste miljøstasjon for gjenvinning. Plast nedbrytes svært sakte og det er selvsagt helt uakseptabelt å kaste plast i naturen!

For ytterligere teknisk informasjon, se “vår historie” eller kontakt gigseat.

Hva veier en gigseat?

Gigseat veier 1000 gram og er ikke mer enn 4 millimeter tykt. Vi har lagt mye arbeid i et design som både er estetisk, komfortabelt og sterkt – uten skjulte forsterkninger i og med at gigseat er vendbart. Alle krumninger og hver eneste centimeter er formet med tanke på å skape et funksjonelt og svært sterkt designprodukt. Gigseat tåler flere hundre kilo belastning uten å knekke.

Er gigseat laget av miljøvennlige materialer?

Ja! Gigseat er laget av 100% resirkulerbare materialer og vi håper og tror du vil bruke gigseat i mange situasjoner og i mange år. Dersom du må kvitte deg med din gigseat ber vi deg ta kontakt slik at vi kan bidra til 100% gjenvinning av dette produktet! Se ellers informasjon fra din lokale miljøstasjon og kast selvsagt aldri plast i naturen. Aldri.

Er gigseat laget av resirkulerte materialer

Inntil nå har vi ikke kunnet tilby gigseat i allerede resirkulerte materialer. Det skyldes at tilgangen til ren og resirkulerbar termoplast ikke er god nok. Enda! Vi håper og tror den globale miljøbevisstheten vil gjøre plastavfall stadig mer tilgjengelig slik at vi kan tilby gigseat i resirkulerte materialer av like høy kvalitet som i dag. Det er mer enn nok plastsøppel å ta av og verden som helhet må ta ansvar for at plast gjenvinnes og tas forsvarlig hånd om. Det ønsker vi å være en del av!

Hvor er gigseat produsert?

Gigseat blir produsert i norge, nærmere bestemt hos nordic comfort products as, hemnesberget. Smådelene, slik som plekteret, blir produsert hos Lycro as, Fosen.

Hvor kan jeg bruke gigseat?

Utendørs, på festivalen eller på skirennet, i parken, i båten, på ferie, på våte og skitne benker, på sand, svaberg, vått gress eller i snøen… Våre kunder forteller om stadig nye bruksområder. Se Instagram #gigseat for inspirasjon og flere eksempler!

Er gigseat brukbart inne?

ja! Gigseat er allerede innkjøpt for bruk i idrettshaller, i skoler, barnehager eller andre situasjoner der man mangler noe komfortabelt å sitte på. Enkelte kunder forteller at gigseat utgjør ekstra støtte også i eksisterende sittemøbler. Dersom sofaen eller godstolen føles for myk kan det hende at gigseat tilbyr nettopp den ekstra støtten du trenger i korsryggen og/eller under lårene.

Vil gigseat sprekke i kulde og ved vinterbruk?

Nei, gigseat tåler sterk kulde uten å sprekke (ned mot -20 kuldegrader). Gigseat tilbyr en ren og komfortabel sitteplass i snøen, men gigseat har ikke isolerende evner, så husk å ta med isolerende underlag når bakken er iskald!

Hvordan bærer jeg gigseat?


a) Du kan bære gigseat i hånda.

b) Du kan legge setet under dagstursekken.

c) du kan feste setet bak på sekken for lengre turer.

Se instruksjonsvideo her.

Tåler fargene utendørs bruk uten å blekne?

Fargestoffene vi bruker i gigseat har UV-filter og skal tåle mange års konstant sollys uten å blekne. Ideelt sett bør gigseat lagres innendørs mellom bruk.

Flyter gigseat på vannet?

Nei! gigseat flyter ikke på vannet og må aldri brukes som flytemiddel!

Fins det fleres størrelser av gigseat?

Inntil videre tilbys gigseat i kun én størrelse som passer de aller fleste. Men, ideen om flere størrelser er god, så følg oss i sosiale medier – hvem vet hva vi finner på i framtiden!

Har dere kvantumsrabatter?

Privatkunder tilbys rabatter ved salgskampanjer. Hvis du er profesjonell kunde og leter etter innkjøpspriser, fyll ut kontaktskjema og vi vil komme tilbake til deg.

Hva er gigseat allround (også kjent som gigseat ergonomic outdoor seat)?

Dette enkeltsetet er ment for både privat og profesjonell bruk. Se instruksjonsvideo her for hvordan du bruker gigseat allround.

Hva er gigseat amfi (også kjent som gigseat outdoor seating system)?

Denne sitteløsningen er ment kun for profesjonell bruk. Hvert sete leveres med to hull i hver side samt en sammenkoblingsenhet som gjør deg i stand til å bygge tribune. Se instruksjonsvideo her.

Hva er forskjellen mellom gigseat allround og gigseat amfi?

De to versjonene har identiske kvaliteter i størrelse, design og materialer. Gigseat amfi kan sammenkobles til en tribuneløsning mens gigseat allround ikke kan sammenkobles. Gigseat allround gir mer individuell frihet med hensyn til hvordan man vil sitte, mens gigseat amfi gir proff-arrangøren mulighet til å skape spennende og komfortable sitteløsninger på kun kort tid. Se demonstrasjonsvideo her.

Kan jeg bli forhandler av gigseat?
Kan jeg bestille gigseat i egne logofarger?
Kan jeg prege min egen logo direkte i setet?

Nei, dette er ikke et alternativ.

Hvordan lagrer man gigseat?

Gigseat er svært enkelt å sable og lagre. Du kan etterlate gigseat utendørs uten at været vil skade produktet, du kan lagre det i kasser eller på knagger. For øvrig rommer en europalle (med pallekarmer) inntil 500 gigseat (80x120x240 cm)

Hva er red dot award?

Red Dot Awards er en internasjonal produktdesign-konkurranse. I 2015 deltok gigseat i denne globalt anerkjente konkurransen. For å doble sjansene våre valgte vi å søke i to kategorier og jammen vant vi ikke priser i begge kategorier: både innen urban design og camping equipment. Vi deler denne æren med våre dyktige designere – se lenke til Red Dot Awards og til www.eggsdesign.no og www.minoko.no